logotype
  • image1 Ma kéz-meleg tavasz ölelt át s pár órára itt hagyta virágillatát… (Kun Magdolna)
  • image2 Boldog hajó, ki így ér kikötőbe, Hol elcsitul a szív romlott kazánja, És megpihen virágokkal benőve... (Tóth Árpád)
  • image3 Nyári hajnalon ébred a rét. Kéken a katáng nyitja a szemét... (Varga Imre)

Rólunk

Engedje meg, hogy röviden bemutassuk kertészetünket, mely már évek óta foglalkozik különféle kerti növények, nevelésével és árusításával.
A kertészet vezetője Leszák Attila
Kezdetben zöldségfélék termesztésével foglalkoztunk. A ’90-es évek elején megépült az első saját növénytermesztő sátor ami alig volt nagyobb 50 nm-nél. Akkoriban jórészt zöldségfélék termelésén volt a hangsúly, majd 1995-ban jött a váltás. Eleinte a népszerűbb virágokkal próbálkoztunk, mint például a muskátli. A későbbiekben újabb és újabb virágokkal bővült a kínálat. Az elmúlt időszak alatt tucatnyi különböző faj szinte minden színárnyalata került fel a palettára. Mostanára közel 1000 nm-re nőtt a kertészet fóliasátrainak belterülete.
Kertészetünk állandó vásárlója a helyi önkormányzat is. Így a városunkban járva több helyen találkozhat az általunk nevelt virágokkal. Jelenlegi és leendő vásárlóink igényeit olyan szolgáltatásokkal is igyekszünk kielégíteni, mint a házhozszállítás (30km-en belül) vagy akár a virág átültetése a hozott balkonládá(k)ba, edényekbe. Kívánság szerint előzetes megbeszélés alapján nagyobb mennyiséget is tudunk szállítani.
És hogy az idő se legyen akadály a hét bármely napján várjuk szeretettel, kertészetünk márciustól novemberig várja a virágbarát érdeklődőket.

Leszák Attila